Het Enneagram is een persoonlijkheidsmodel dat verder gaat dan enkel gedrag en competenties. In tegenstelling tot veel tools of vragenlijsten die mensen in vakjes duwen, is het Enneagram een geweldige tool om net bewuster te worden van wie je écht bent en los te breken uit die vakjes.

Door het Enneagram in te zetten in leiderschap of persoonlijke ontwikkeling  gaan we veel sneller naar de essentie, waardoor coaching-trajecten veel effectiever worden.

Onze belofte:

Kwaliteitsgarantie:  niet helemaal overtuigd? Dan betaalt u enkel de kostprijs van de test, de debriefing niet.

Sterker leiderschap want door inzicht te krijgen in de jouw Enneagram type kunnen we jullie leider begeleiden op een effectieve manier.

Goede investering want door het gebruik van onze leadership tools gaan we snel naar de essentie. Jij spaart dus tijd en geld uit.

 

Wat leer je?

 • Leer meer over jouw kern motivaties
 • Sterke punten en uitdagingen
 • Leer meer over blinde vlekken
 • Identificeer patronen in je voelen, denken en doen
 • Lokaliseer gebieden van stress en spanning in jouw leven
 • Tools om effectiever te zijn en meer balans te hebben wat resulteert in een grotere levensvreugde

Wat levert het Enneagram op?

Naast een betere zelfkennis, inzichten in jouw voorkeuren en sterker leiderschap levert het Enneagram nog andere voordelen op:

 • Word een betere teamplayer door te begrijpen hoe je je (onbewust) tot anderen verhoudt
 • Leid jezelf en anderen beter
 • Ga effectiever om met verandering en druk
 • Als je aan je blinde vlekken werkt, kun je ineffectieve patronen doorbreken
 • Voel je beter begrepen
 • Weet hoe je beter voor je behoeften kunt zorgen
 • Bewuste balans tussen werk en privé
 • Zelfontwikkeling is een voortdurende reis

 

Onze coaches werken met de enige gevalideerde Enneagram vragenlijst die ontwikkeld is door psychologen en prominente mensen die jarenlang onderzoek gedaan hebben naar het Enneagram. De tool heeft een betrouwbaarheid van meer 95% en biedt meer diepgang dan elke andere vragenlijst rond het Enneagram.

Het Enneagram

Het Enneagram is een dynamisch model van 9 verschillende kernmotivaties, wereldbeelden en persoonlijkheidsstijlen.

Het laat de smaak van jouw persoonlijkheid zien, evenals je denk / voel en actie-stijl.

Het is een nuttige gids op uw reis naar zelfontplooiing, het opbouwen van relaties, het oplossen van conflicten en het verbeteren van de teamdynamiek en bijgevolg de ontwikkeling van sterk leiderschap.

Het is echter niet bedoeld om je in vakjes te duwen, te beperken of te categoriseren. Als individu ben je complexer, unieker en duidelijker dan je enneagram type weerspiegelt.

Hoewel uw enneagram type uw hele leven hetzelfde blijft, kunnen de kenmerken van uw stijl zachter of duidelijker worden naarmate u groeit en ontwikkelt.

Je wordt niet alleen meer bewust van wie je bent maar ook van je drijfveren, de motivatie waarom je bepaalde dingen doet of niet. Het geeft een beeld van hoe andere mensen jou mogelijks ervaren,  en welke je talenten en blinde vlekken zijn. 

Iedereen loopt tegen dingen aan in het leven en vaak durven we daar niet over praten, uit angst voor het oordeel van mensen.

Dankzij het Enneagram worden mensen bewust dat ze lang niet de enige zijn die tegen bepaalde dingen aanlopen, welke reeds al een grote geruststelling is.

Bewust worden van onze blinde vlekken en waarom we bepaalde dingen doen maakt de verandering van gedrag een stuk eenvoudiger en vooral duurzamer.

Door het Enneagram in te zetten in leiderschap of persoonlijke ontwikkeling  gaan we veel sneller naar de essentie, waardoor coaching-trajecten veel effectiever worden. Het helpt leiders ook om leiding te geven op een authentieke manier en te focussen op hun sterktes en de blinde vlekken bij te sturen, waardoor betere relaties en resultaten ontstaan.

Let’s Start Something new

Hoe kunnen we u helpen?

Contacteer ons gerust via mail of plan hier een call in.