EMOTIONELE INTELLIGENTIE

Onderzoek aan verschillende universiteiten met wereldfaam heeft aangetoond dat Emotionele Intelligentie voor meer dan 70% speelt in het succes van mensen. En het goede nieuws is dat Emotionele intelligentie ontwikkeld kan worden.


Dus waarom zou uw organisatie niet inzetten op de ontwikkeling ervan?

Onze belofte:

Kwaliteitsgarantie:  niet helemaal overtuigd? Dan betaalt u enkel de kostprijs van de test, de debriefing niet.

Sterker leiderschap want door inzicht te krijgen in de Emotionele Intelligentie kunnen we jullie leider begeleiden op een effectieve manier.

Goede investering want door het gebruik van onze leadership tools gaan we snel naar de essentie. Jij spaart dus tijd en geld uit.

Kiliani geeft ook trainingen in Emotionele intelligentie. Meer info 

 

 

Wat is emotionele intelligentie?

Er bestaan verschillende definities over emotionele intelligentie maar het komt erop neer dat het gaat over bewust zijn van onze eigen emoties, die van anderen en hoe die een invloed hebben op onze reacties en onze relaties.

Onze zintuiglijke prikkels komen via het centraal zenuwsysteem in onze hersenen terecht via de hersenstam. En alvorens op hun eindbestemming aan te komen, het rationele brein, passeren ze via het limbisch brein waar de emoties geproduceerd worden. Dus alvorens rationeel na te denken of beslissingen te nemen zijn er al emoties in het spel. We zijn er ons niet altijd van bewust. 

Echter, door bewust te worden van onze emoties kunnen we leren ze te begrijpen, te gebruiken en optimaal in te zetten. Dit heeft niet alleen een grote invloed op ons maar vooral ook op onze relaties met mensen en ons succes in bedrijfsomgevingen.

Wat levert ontwikkeling van emotionele intelligentie op?

 

In de jaren ‘80 en ‘90 is er veel onderzoek gebeurd naar de criteria voor succes in ondernemingen. Tot dan werd er vooral gedacht dat IQ de enige indicator was  en toen bleek dat mensen met een hoog IQ slechts in 20% van de gevallen de resultaten van mensen met gemiddeld IQ overtroffen. Ook werd aangetoond dat 70% van de mensen met een gemiddeld IQ, mensen met een hoog IQ overtroffen. 

Meer dan 80% van succesvolle mensen hebben een hoge emotionele intelligentie

Naast een betere zelfkennis en zelfwaardering, de capaciteiten om betere relaties op te bouwen, beslissingen te nemen en omgaan met stress en verandering.

De vragenlijst die we gebruiken (meer info hieronder) biedt 3 mogelijkheden:

* Een eigenevaluatie

* Vergelijking van de eigenevaluatie met de EI van 500 sterke leiders, om zo ontwikkelingsgebieden snel in kaart te brengen

* Een 360 waarbij de eigen evaluatie vergeleken wordt met de evaluatie gegeven door medewerkers, peers en managers. Een enorm krachtige tool om je zelfbewustzijn te vergroten. 

 

Emotionele intelligentie – onze methode

Kiliani werkt met de modellen van verschillende prominente figuren in Emotionele Intelligentie namelijk:

Daniel Goleman : PhD in klinische psychologie, de auteur van het eerste en wereldbefaamd boek ‘Emotional Intelligence, why it can matter more than IQ’ en CEO van Goleman EI, een organisatie die samenwerkt met leiders en experts in emotionele intelligentie.

Travis BradberryPhD in klinische en organisatie-psychologie, auteur van één van de meest verkochte boeken rond Emotionele Intelligentie ‘Emotional Intelligence 2.0’ 

 

Emotionele Intelligentie vragenlijst van EQ-I: 

De Emotional Quotient Inventory (EQ-i 2.0) is ’s werelds toonaangevende maatstaf voor emotionele intelligentie, waarbij decennia aan onderzoek wordt toegepast om effectieve menselijke prestaties en ontwikkeling te ondersteunen. Deze tool maakt het mogelijk om de emotionele intelligentie van uw (toekomstige) leiders te vergelijken met het gemiddelde van 500 sterke leiders om zo de gap in kaart te brengen en op een effectieve en efficiënte manier leiderschap te ontwikkelen.

 

Let’s Start Something new

Hoe kunnen we u helpen?

Contacteer ons gerust via mail of plan hier een call in.